Aanloop naar de Slep Op Staphorst

Omdat de laatste versie van de startlijsten wel heel serieuze concurentie laat zien, moet er nog maar wat aan de trekker geprutst worden. Een van de dingentjes is de banden die nu eindelijk eens nabewerkt gaan worden. Het profiel moet iets netter en scherper worden zodat ze hopenlijk  op de kleibaan nog wat meer grip vinden.

min wark

min wark

Het is de bedoeling dat op vrijdagavond één van de sponsors rijdt; Henk Bouwman. Om vast eens te oefenen heeft Henk een paar weken geleden ook gereden in Broekland, maar dat had veel weg van Monopolie; halverwege de run kwam ie mét sleepwagen weer langs start.  maar dat ging wat onrustig en werd de kalklijn aangetikt.

Het kan nog leuk worden.

Verder is Bokito, het hobbyproject van Jan Harke, ook nagezien. De laatste wedstrijden waren er heel wat PK’s zoek en dat bleek veroorzaakt te worden door een flinke scheur in de slang tussen turbo en luchtkoeler. Dit was gelukkig simpel op te lossen. Verder zorgde de centrifugaalkoppeling voor rare sprongen gedurende elke trek door steeds te ‘happen’ en vervolgens toch weer te slippen. We hebben de vingers voorzien van iets meer gewicht en het pakket wat opgesteld.

Jan heeft z’n beenspieren het hele jaar getraind door als een dolle te racefietsen en daardoor bleek het intrappen van de verzwaarde koppeling geen probleem.

bokito1

2 Reacties to “Aanloop naar de Slep Op Staphorst”

  1. Hoi Gerrit,

    Misschien de banden te agressief gemaakt, zelfde probleem als ons dan krijg je ze niet meer rond, ha ha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: