Augustinusga

Gisteren het seizoen 2009 afgesloten in Augustinusga. In een ongeplande en wat ongewone stijl, maar wel met spektakel!
In de eerste ronde stond de sleepwagen vrij licht en werd een Full pull gehaald. De tweede ronde begon ook prima; er werd veel snelheid opgebouwd maar halverwege trok de trekker iets naar rechts. Een kleine rem-actie en op naar de 100 meter was het idee. Achteraf is het niet makkelijk te zeggen wat er precies gebeurde maar wat begon als een kleine afwijking naar rechts, werd vervolgens een flinke afwijking naar links en eindigde met de vraag “waarom rij ik hier en is de baan daar”.

Doordat de trekker op 1 wiel ging lopen, samen met een brede velg en weinig luchtdruk, werd de band van de velg gedrukt.

Augustinusga22009
Zie ook: http://www.surhuizum-online.nl/nieuws/berichten/2009/fotonieuws/trekkertrek/

Doordat de organisatie veel materieel beschikbaar had, stonden we nog vrij vlot weer in het rennerskwartier. Gelukkig viel de schade erg mee; een paar kromme steiger begrensers en wat kleine dingen. De brede velg zorgde er wel voor dat zonder binnenband de band niet weer simpel op te pompen was. Dankzij Erik Brinkhof werd echter snel een compleet wiel aangevoerd en konden we uiteindelijk een beetje gehavend maar rijdend het terrein af. Dat scheelt een hoop bij het laden en lossen! Bij deze iedereen nog bedankt voor de hulp!

Van de wedstrijd verder weinig mee gekregen. Wel werd Gerard Hofstede knap 1e op zijn eerste wedstrijd. De enige prijs die telt kwam dus toch in de buurt terrecht -)

2 Reacties to “Augustinusga”

  1. Henrie Russcher Says:

    Hey Gerrit. Ik heb het filmpje wat ik gemaakt heb op youtube gezet.
    Je kan hem vinden onder de volgende link:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: