De kop eraf in Marle

Maandagmiddag naar Marle vertrokken. Daar aangekomen bleek dat de eerder gevallen regen voor wat narigheid had gezorgd; parkeren op het terrein was niet meer mogelijk en ook de zandbaan was erg zacht door de vochtige ondergrond. Voor de lichte sportklassen was het bijna onmogelijk om de insporende sleepwagen met plakkende sleepvoet van zijn plek te krijgen. Gelukkig was het in onze 4.5 tons klasse iets beter maar het bleef een lastig verhaal om gang in het geheel te krijgen.

Uit mijn hoofd: Team Bruggeman met de Mannheim Magic had de proeftrek maar had mechanische pech direct na de start. De Black Magic John Deere deed het een stuk beter met een hele lichte neus toch een Full Pull. Blue Thunder kreeg geen grip en snelheid en eindigde met dik 54 meter. Had na dit gezien te hebben alle gewichten maar gauw van de neus gehaald en aan de kont gehangen. Met deze balans raak je normaal gesproken met de helm de sleepvoet maar nu viel het mee. Wel een wild ritje met 72 meter als resultaat. Hierna kwam de Orange Factory en die deed het met ruim 80 meter ook redelijk al leek het te eindigen in een soort warmloper van de motor. Gerard met de Van Stappust haalde 68 meter en Cornelis van de Werfhorst met de ex-prostock kon helaas niet starten door turboproblemen.

Al met al was het geen echte wedstrijd maar een mooie gelegenheid om het winterwerk te testen en de motor eens te belasten. De lijst met “dingen-nog-te-doen” is gelukkig niet veel langer geworden en de nieuwe turbo samen met de gewijzigde compressieverhouding en de nieuwe versnelling leek zo gek nog niet.

6 Reacties to “De kop eraf in Marle”

 1. cornelis Says:

  voor mij begon 2010 weer met probemen maar we proberen het weer groeten tot de volgende wedstrijd

 2. Hey Gerrit,ik zie jullie ook al niet bij de startlijsten van Wekerom staan???

  • steel2steal Says:

   Wie heeft je wijsgemaakt dat we écht álle wedstrijden in NL gaan rijden dan? Het is geen paard waar je elke dag ongestraft op kunt rijden…

   • Well, I rather be riding my horse, maar goed ik had natuurlijk niet gedacht dat jullie alle wedstrijden gaan rijden, maar Wekerom is natuurlijk wel mooi op een vrije dag, of ben je deze dag nog nodig om te sleutelen?

 3. steel2steal Says:

  Komende zaterdag (24e) eerste naar Kamperveen. Afhankelijk van de prestatie daar ben ik op koninginnedag aan het sleutelen of niet -) En bij de NTTO wedstrijden zitten ze dit jaar niet altijd te wachten op de vele beschikbare bijschrijvers….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: