Nunspeet 2010

Vrijdagavond naar de slepwedstrijd in Nunspeet geweest. Met drie trekkers op één dieplader: de Van Stappust, The Gipsy King en de Steel2Steal.

Het laden van de trekkers duurde iets langer dan verwacht omdat de  versnellingsbak van de Gipsy King plotseling een weigerachtige houding aannam.  Na een fikse operatie die veel zweetdruppels, nieuwe woorden, sigarettenpeuken en extra koffiedrinktijd (per persoon verschillend) opleverde, bleek de prisa-asrem z’n taak wat te serieus te nemen maar dat was te repareren. Uiteindelijk verlaat maar ruim op tijd aangekomen in Nunspeet, ookal omdat de wedstrijd zich in een bijzonder relaxed tempo afspeelde. De 4.5ton superstandaard was rond middernacht aan de beurt.

Met dank aan Jan Moll Fotografie voor de mooie plaatjes (http://jmfotografie.nl/)

De baan was listig: tot 20 meter erg weinig grip en toch moest in het eerste stukje al wel snelheid opgebouwd worden omdat de baanlengte slechts 90 meter was en de sleepwagen al vlot begon te remmen. Daarom maar veel gewicht achterop en een lichte neus. Bij de eerste run ging dat prima maar in de finale bleek de trekker niet te houden en om binnen de baan te blijven moest het gas  dicht rond de 60 meter. Daar win je geen wedstrijden mee en dus slechts een 4e plaats. De Wild Pirate 1e, Gerard met de Van Stappust 2e en Green Lighting 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: