Slingers in Hoogeveen

Zaterdag 29 mei was de NTTO wedstrijd in Hoogeveen aan de beurt. De twee weken ervoor druk bezig geweest met de motor. Op zware banen merk je dat ie het bij lagere toeren al gauw voor gezien houdt, en de oorzaak wordt gezocht in de nokkenas. Dus die is vervangen door eentje met een aangepast profiel. Een testje met de nieuwe nokkenas in goed gezeldschap (lees; veel trekkers) was daarom welkom.

De leembaan was niet zwaar en er werd nog even hevig getwijfeld over welke versnelling te kiezen. De sleepwagen stond wel zwaar om een finale te voorkomen want de wedstrijdtijd was op.  De run zelf was er eentje om snel te vergeten; een wilde slinger en heel veel remwerk onderweg om uiteindelijk maar (heel erg amper) binnen de lijnen te blijven. Een plaatsje in de achterhoede was het gevolg.

 Dat de laatste tijd de remblokken vooral versleten raken op de baan is niet optimaal en het idee is dat het differentieel niet meer piekfijn is. Omdat aan te pakken ontbreekt  nu de tijd want het is een flinke klus en de thuiswedstrijd in Staphorst, over twee weken, staat voor de deur terwijl daar ook een bult werk voor verzet moet worden.  Nog ff doorsukkelen dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: