Hagestein en Ane

Vrijdagavond naar de wedstrijd in Hagestein geweest. Het was in de eerste instantie niet de bedoeling om te gaan omdat de vaste vervoerder Jan ontbrak en bekend was dat Hagestein best een eindje achter Zwolle lag. Maar na een spontane regelactie van wat “supporters” was transport geen probleem meer (bedankt Herald, Henrie, Bert, Marielle en de firma Kooiker (voor de vrachtwagen)).

De klasse waarin gestart werd was de 4 ton prostock klasse en er waren maar liefst 22 deelnemers afkomstig uit allerlei verschillende competities in Nederland. Sommige hadden het nadeel van minder motorinhoud of toeren maar voor iedereen was het een ongewoon gewicht; 4 ton, waardoor versnellingskeuze en plaats van gewichten een vraag/ gok wordt. We waren de laatste starter dus konden mooi even kijken wat de rest deed en het bleek dat de kleibaan veel grip bood. Uiteindelijk ging de run prima al moest op het eind bijgeremd worden om niet de baan uit te gaan maar dat kostte geen podiumplek (de afstand was iets van 90 meter, goed voor een 7e plaats). De motor had het niet zwaar en misschien was de gekozen versnelling wat aan de voorzichtige kant maar de conclusie is: mooie wedstrijd en dik tevreden. Winnaar was de Simply Green, Red Dragon met Dries zelf achter het stuur op plaats 2 en de Mannheim Miracle op 3.

Een dag later naar Ane gereden om aan te haken in de 4.5 ton supersport. Omdat het te warm was om die missende 500 kilo gewichten er aan te hangen, maar een beetje te licht van start gegaan. Helaas bleken we toch maar met 2 deelnemers te zijn. De eerste run ging vlot voor de Stille Wille sleepwagen; FP. Erik bleek wat te zuinig op de nieuwe motor van de Red Dragon en ging met te weinig toeren van start waardoor de motor  halverwege instortte. Tweede run voor de Steel2Steal leverde 96 meter en daarmee de 1e plek op en ook voor de Zetor ging het nu beter met bijna 90 meter in de tweede ronde.

Eén reactie to “Hagestein en Ane”

  1. Super mooi dat je met de trekker in hagestein was! hij liep mooi vond ik! ga zo door, groetn Herald

    ps. (volgende week zal ik me even in de druk-meters verdiepen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: