Coevorden en Lochem

Na een paar drukke weken waarin een nieuw differentieel klaar gemaakt en in de achteras geplaatst was, werd het zaterdag tijd voor een test van het geheel in Coevorden. De zandbaan was aan de droge kant, wat de grip niet ten goede kwam maar wel leuk is voor de foto’s -)

tijd voor een overdrukcabine

 De 4.5 ton was matig bezet met maar vier deelnemers. Met het oog op de nieuwe achteras de eerste trek voorzichtig gedaan door veel gewicht op de neus te hangen, maar de trekker ging mooi rechtuit; een hele verbetering! Tussen de 80 en 90 meter was de grip in deze woestijn volledig zoek maar als je daar door kwam, was de 100 meter te halen. Dat lukte de eerte run, samen met Up and Down. De Van Stappust raakte aan het slingeren en uiteindelijk buiten de baan en ook Wiard van der Ende haalde de finish net niet. Tweede trek met één gewicht meer naar achteren bracht 96mtr op de klok wat genoeg was voor de 1e plaats. Up and Down kwam tot 88 mtr (2e), Wiard tot 82 mtr (3e) en de Van Stappust tot 91mtr.

Daarna het spul snel opladen en door naar Lochem. Onderweg sloeg het weer om en begon het te regenen. In Lochem gebeurde dat gedurende de wedstrijd nog een paar keer waardoor het programma wat vertraagd werd omdat er zeil over de baan moest. Bij aankomst bleek de trekker uitgekozen te zijn voor een controle door de NTTO functionarissen. De lijst met veiligheidseisen werd doorlopen en het bleef gelukkig bij een paar kleine verbeterpunten.

Door de druk op het programma werd gereden met floating finish; voor iedere deelnemer één run en zorg dat je ver komt! Dat viel tegen op de zware klei. Ondanks het voornemen om voorzichtig te starten en zo de motor de tijd te geven om op adem te blijven, lukte dit niet. Bij het loslaten komen van de koppeling gingen de toeren naar beneden en was het allemaal alweer afgelopen rond de 40 meter. Beetje een vervelend trekje van de motor om niet echt te willen “zwoegen”, waardoor zwaardere banen al gauw problemen opleveren. Hier gaat over nagedacht worden de komende week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: