Noordscheschut

Afgelopen zaterdag voor de 2e keer dit jaar naar Noordscheschut; deze keer de slepwedstrijd. De huidige organisatie zet er een punt achter dus het was ook de laatste keer helaas. Toch een van de toppers onder de slepwedstrijden en ook dé plaats waar de Steel2Steal debuteerde! Ooit als totaal verveloos/verroest geval, bol van de zenuwen en hoge verwachtingen voor de 1e keer voor de sleepwagen. Dat was al moeilijk genoeg omdat de achteruitversnelling maar één keer per 100 schakelpogingen echt werkte dus toen ie er een keer instond, achteruitrijdend over de weegbrug, door het rennerskwartier, de baan op. Wordt soms nog op deze vertoning aangesproken.

Zaterdag was het allemaal een stuk simpeler op de superfinale na. Hierbij een filmpje wat door Henk bewerkt is en van de camera op de kooi afkomstig is.

Vijf deelnemers deze keer. Als eerste Wiard van der Ende die niet wegkwam. Datzelfde ook voor Up and Down. Vervolgens de nieuwe indrukwekkende uitvoering van de Yellow Fever maar ook die had een slechte start. Daardoor leek het of de sleepwagen lastig van de plek te krijgen was en dus een veilige keus gemaakt qua versnelling. Maar dat viel erg mee en een Fullpull was binnen. Voor de Van Stappust hetzelfde verhaal. De tweede poging voor Wiard verliep beter en leverde 82 meter op, voor Up and Down ruim 97 meter en voor de Yellow Fever 81 meter. Voor de Steel2Steal en de Van Stappust weer een Fullpull en dat is wat minder omdat je zo bezig blijft. In de superfinale gegokt en gekozen voor de hoogste versnelling wat niet handig bleek omdat de koppeling door de hitte minder goed te doseren was en dat leidde tot een serie prachtige jumps maar weinig meters en dus een 2e plaats. De Van Stappust zag het geklungel, maakte een mooie run tot 96 meter en had daarmee een 1e plaats.

Eén reactie to “Noordscheschut”

  1. gerrit badankt voor de mooie reactie naar ons toe als organisatie ,jammer dat in de finale net en tandje te hoog hebt ingezet anders was het zeker nog spannend geworden wie eerste zou worden .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: