Jubileumwedstrijd Doornspijk

Vandaag de laatste wedstrijd van seizoen 2010. Het was de 20e verjaardag van de slep Rijderscommissie en daarom werd een speciale wedstrijd georganiseerd, waar een dubbel aantal punten te verdienen viel voor de competitie. En dat gebeurde allemaal in Doornspijk.

Ondanks de regen de afgelopen tijd was de baan niet slecht. De 4.5 ton supersportklasse was ook lekker bezet  met acht deelnemers. De wagen stond niet zwaar afgesteld en er werd vijf FP’s gereden in de eerste ronde. Het was Cornelis die zijn Big Muskie Ford 8000 niet op druk kreeg en strandde bij 45 meter, Van Panhuis met de Zetor kwam tot achter in de 80 meter maar omdat dit een 3.5 ton trekker is, was er een goed excuus. Met de Steel2Steal ging het ook niet; bij het optoeren klonk een vreemd geluid en eerst werd nog gehoopt dat het uit het publiek kwam, dat een luidspreker langs de baan doorfikte of dat er een rammeltje in het vizier van de helm zat. Al vlot bleek dat ook de turbodruk niet omhoog kwam en bij het loslaten van de koppeling verdween ook alle geweld uit de motor. Het vreemde metalig  schurende geluid bleef wel en het klonk dermate beroerd dat de trekker maar uitgezet en afgesleept werd.  Het lijkt erop dat iets van de klepbediening kapot is.

De wedstrijd werd gewonnen door de Brutus en een podiumplaats voor Wild Pirate en de Van Stappust. Blue Thunder 4 en Up&Down 5 (dacht ik).

Toch wel een beetje een teleurstellend eind aan ook een teleurstellend seizoen. Op basis van de prestaties van vorig jaar en een aantal onderdelen waarvan de verwachtingen hoog gespannen waren, was de gedachte dat het allemaal nog beter zou gaan. Dat is niet uitgekomen. Een hoop mankementen die niet verwacht werden (zwevende kleppen, een differentieel wat in twee stukken valt, wielnaven die barsten) betekende extra veel werk en weinig podiumplaatsen. Geluk bij een ongeluk is dat het sleutelen ook veel plezier geeft…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: