De winterstop

Op de laatste gereden wedstrijd van dit seizoen, werd door motor al aangegeven dat het tijd werd voor groot onderhoud. Inmiddels ligt alles uitelkaar geschroeft verspreid door de werkplaats. Het idee is om nieuwe cilindervoeringen in het blok te plaatsen. Na 5 jaar mishandelen waren de oude niet meer in topconditie, en nieuwe bussen zijn besteld. Verder moest de koppeling eruit voor de jaarlijkse NTTO inspectie en de brandstofpomp is weggeweest voor een update. Ook wordt de intercooler vergroot in de hoop de inlaatlucht nog wat verder af te koelen voordat het de motor ingaat. Geen wilde plannen dus maar meer verbeterpunten.

Afgelopen vrijdagavond op de jaarlijkse Slepavond nog de 2e prijs van de Slepper van’t joar competitie in ontvangst genomen. Andere podiumbeklimmers waren de Van Stappust (1e) en Team Up and Down (3e).

Van de andere Inter in dezelfde schuur; de Bokito, wordt het uiterlijk serieus onderhanden genomen. De trekker krijgt een nieuw frame zodat komend jaar ook aan NTTO wedstrijden deelgenomen mag worden. Daarbij wordt ook geprobeerd om ondanks het nieuwe en sterkere maar ook zwaardere frame, toch het gewicht van de trekker te verlagen. Afgelopen jaar ging de neus soms erg hoog en was er geen ballast te verhangen. En balans, daar draait het allemaal om (volgens de diëtiste).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: