Didam

Op 2e Pinksterdag zijn we het dorp ook weer uit geweest en in Didam beland. Samen met Up&Down en de Van Stappust op de Dulasta truck. Didam organiseert een heel spectakel met maar liefst drie wedstrijdbanen naast elkaar; een standaardklassen baan, een S-divisie en een B-divisiebaan.

Op de S-divisie baan vandaag de 3e NTTO competitiewedstrijd voor de promoklasse en de S2S had de proeftrek. Er werd gekozen voor de safe kleibaanversnelling. Het leverde een wilde run op met weinig grip bij de start, toen veel grip in het middenstuk waardoor de trekker op de steigerbegrenser sprong en stuiterend, met één doorslaand wiel op 95.99mtr uitkwam. Dat kan beter was de gedachte.  De sleepwagen bleef in deze afstelling staan. Up&Down kregen de turbo niet echt aan het blazen en belandde op 36.59, Dragon Deere had brandstofpompproblemen (1.04mtr), Wild Pirate weinig grip (97.33mtr), Kabouter Power 94.76 en Red Devil 75.77meter. Secret of the Valley samen met Mannheim Magic een Fullpull. Toen werd het tijd om de proeftrek over te doen. Deze keer met wat meer gewicht aan de neus en een versnelling hoger (een mooie test van de  gerepareerde overdrive) met het idee om meer snelheid op te bouwen en daarmee de listige plekken in de baan buiten spel te zetten. De balans was wel iets beter maar het verzet bleek aan het eind te hoog gegrepen want de motor ging onderuit; 94.03 meter en daarmee een plaatsje lager op de scorelijst (5e plek). Uiteindelijk won in de finale de Mannheim Magic (90.42meter) van de Secret of the Valley (81.69).

Een uitslag waar we niet echt een warm gevoel van krijgen maar die de spanning er wel inhoud qua competitiepunten! Volgende wedstrijd staat gepland in Oudenhoorn (25 juni).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: