Oudenhoorn

Zaterdag naar Oudenhoorn geweest voor een wedstrijd uit de NTTO serie “4.5ton supersport Promoklasse”. Nooit geweten dat je zolang door Nederland kunt rijden zonder op de eindbestemming aan te komen.  Vervoer was geregeld door de Gipsy King, samen op de vrachtwagen van Machinehandel van de Weerd uit IJsselmuiden.

Gelukkig ging de wedstrijd wel door ondanks dat het tot aan de start miezerde maar daarna bleeft het de hele avond droog. Alle deelnemers in de klasse waren aanwezig en Kabouterpower had de proeftrek op een hele plakkerige baan. Ze kwamen een heel eind maar de wedstrijdleiding besloot de wagen wat zwaarder af te stellen. Het werd met de volgende deelnemers al snel duidelijk dat de baan zacht was en er daardoor grote bulten klei voor de sleepwagenvoet gegooid werden die er weer voor zorgden dat het moeilijk was om de gang erin te krijgen. Omdat de S2S één van de laatste starters was, werd tijdens het wachten besloten om toch maar een gewichtje van de neus te halen en naar achter te verplaatsen, de wagen rechts op de startlijn te laten zetten en de start heel rustig en vloeiend met zo weinig mogelijk wielspin uit te voeren. Of het ook maar iets gescheeld heeft in de gehaalde afstand blijft zeer de vraag maar er is in iedergeval over nagedacht. En het resultaat was goed voor een 2e plaats (90.72mtr), achter de Dragon Deere (94.29mtr) en voor de Secret of the Valley op een derde plaats (88.77). Niks te klagen zo. Wel zal bij een eventueel volgende keer een aantrekkelijker teamlid naar de prijsuitrijking gestuurd moeten worden. De rondemissen namen nu een sprint richting nooduitgang net voor de huldiging van de 4.5ton ssp. Dus zelf maar de bekers en bloemen meegenomen.

De camera op de kooi heeft ook aangestaan en is hier te bekijken.

Volgende wedstrijd staat gepland komend weekend(1&2 juli), vrijdagavond op de wedstrijd in Hagestein en zaterdag op de Slepwedstrijd in Ane.

2 Reacties to “Oudenhoorn”

  1. klaas roelof Says:

    gerrit mogen we alleen de uitlaatgassen zien??? volgens mij zijn de kijkers en denkers meer benieuwd naar de wijzerstanden van jouw metertjes..of zijn die onbetrouwbaar??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: