Hagestein en Ane

Vrijdagavond was er de “wilde” wedstrijd in Hagestein; deelnemers uit allerlei organisaties en uithoeken van het land kunnen terecht in Hagestein. Samen met de “Van Stappust” vertrokken voor deelname in de 4.5ton Pro-stock. Omdat deze wedstrijd verder niet meetelt voor de competitiepunten, er een hele goede kleibaan ligt en er veel geduchte concurenten op de startlijst stonden waaraan je je goed kunt meten, was besloten om een experimentje te testen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren andere verstuivers gemonteerd en wat afstellingen aangepast.

Eenmaal in Hagestein bleken er wel wat uitvallers/ thuisblijvers te zijn. Van Stappust had de proeftrek en zette de trekker bij de start flink (bijna alleen maar) op de steigerbegrenzers. Mannheim Miracle had de eerste officiele afstand van 98 meter. Vervolgens de S2S en die bleek goed te zijn voor een Fullpull (16 seconden). De gang was er ook wel een beetje uit bij de 100 meter maar de motor had er nog wel zin in. Simply Green deed wat ie altijd doet en haalde op zijn sloffen de finale  (13 seconden). The Mystery haalde dat niet en bleef hangen op 97 meter. Vervolgens de Van Stappust, Pieter de With met de dikke MF en Gerrit Kuin met de nog dikkere MF allemaal rond de 90 meter. Een finale van 2 dus. Er had wat meer gewicht aan de neus van de S2S gemogen maar er was niet meer ruimte aan de voorkant. Verder een prima run; mooi recht met 94 meter als resultaat. Je zou er van naast de schoenen gaan lopen. De Simply Green voorkwam dat echter door een mega lange en snelle wheely die eindigde op 108 meter en een duidelijke 1e plek opleverde. Wat overbleef voor de S2S was een 2e plek  en toch ook wel de grijns op de kop. Mannheim Miracle werd 3e.

Als je tevreden bent met het resultaat is het makkelijk complimenten maken maar, super sleepwagen die Hyproslee. Net genoeg weerstand om genoeg turbodruk op te bouwen bij de start maar licht genoeg om veel snelheid te maken en aan het eind heel geleidelijk maar toch hard remmen.  

Zaterdag was het sléppen in Ane en daar een soort demo gedaan samen met de Bokito. Er waren geen andere deelnemers dus ook geen competitie. Na afloop verscheen nog wel voormalige “One tough animal” op de baan die ook weer in de 4.5ton supersport zal gaan rijden. De nieuwe eigenaar heeft twee runs gemaakt om de zaak te testen en dat ging prima.

Was het nou een diesel of een alky burner?

Volgende wedstrijd staat gepland komend weekend (9 juli) in Montfoort.

6 Reacties to “Hagestein en Ane”

 1. ivow200 Says:

  complimenten voor je snelle updates!

  Gr. uit Hardenberg

 2. Super prestatie in Hagestein!!!

 3. gaat mooi zo gerrit

 4. En? de kissmissen weer via de nooduitgang er van door?
  Goed bezig zo!!!! super
  gr klaas kin

 5. Klaas K Says:

  gaat mooi Gerrit,vasthouden deze lijn,dit soort prestatie’s zal je wel van de juiste spirrit voorzien denk ik?

 6. klaas v Says:

  Gerrit nou nog een keer de stoute schoenen aan en [weer] eerste worden.
  ……….moet lukken met zoveel zelfvertrouwen.
  veel suc6 zaterdag [ ik ga dan met albert k. naar putten]ook mooi!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: