Montfoort

Als je wilt verhuizen en aan wedstrijden mee wilt doe met je trekker; net onder Utrecht is een goeie plek want elk weekend is er ergens in de directe omgeving een wedstrijd. Zaterdag 9 juli was het Montfoort waar de 4.5 ton supersport op de agenda stond.

Vandaag waren we enorm hulpbehoevend; de vrachtwagen werd gebietst bij de firma R. Kooiker, de chauffeur kwam van het team Gipsy King en op de wedstrijd zelf kwam de steun (en de gereedschapkist) van het Up&Down team. Op de weegbrug werd namelijk vastgesteld dat de toerensensor die door de sleepwagen wordt gelogd, geen signaal gaf. Aan de sensor zelf en de kabel was niks te zien dus maar in hoog tempo een nieuwe sensor gekocht en gemonteerd. Met wat bij- en afstel werk gaf deze een goed signaal op de controlekast en leek het allemaal weer goed te komen. Na de proeftrek van de Wild Pirate (die strandde met narigheid aan de koppeling) en Up&Down, die de gekozen versnelling niet rond kregen was de S2S aan de beurt. De run ging redelijk, het toplaagje van de baan was wat aan de droge kant en de grip was niet optimaal maar een FullPull bleek te doen. Terug in het rennerskwartier kwam echter het slechte nieuws dat het toerensignaal niet goed binnengekomen was en er allerlei wazige pieken overheen zaten; diskwalificatie dus. Balen,  want dit betekend een flinke duikeling in de puntenstand van de competitie. Gelijk was weer duidelijk waarom electronica nergens goed voor is (behalve licht in het donker). De wedstrijd ging verder met de Kabouterpower die een turboslang eraf leek te blazen. In de finale reed de Dragon Deere met een perfecte balans naar een winnende afstand van 103 mtr. De Mannheim Magic werd 2e en de Red Devil 3e maar blies wel de turbo aan flarden. Secret of the Valley raakte buiten de baan in de finale en eindigde met een gebroken stuurstang op de 4e plaats.

Het is de bedoeling om vrijdagavond 15 juli aan te haken op onze lokale wedstrijd in Staphorst. Op deze wedstrijd rijdt de topklasse en dat gaat nog weer een tandje harder dus een topscore voor de S2S zal niet direct een podiumplaats tot gevolg hebben.  We gaan in iedergeval een poging doen om een aantal vaste deelnemers uit die klasse voor te blijven (en een wel werkende sensor te hebben/ houden).

Eén reactie to “Montfoort”

  1. Je zou haast over de toeren raken van zo’n sensor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: