Lunteren

Dinsdagavond was het tijd voor de uitgestelde “wilde” wedstrijd in Lunteren; een mooiere dag kon achteraf ook niet gekozen worden qua weer. Dat vond het publiek ook want er waren zeldzaam veel mensen op af gekomen. Het programma was bij de start van onze als laatste geplande klasse al flink uitgelopen, door de grote hoeveelheid fullpulls links en recht in de eerder klassen. Toch wel een unieke ervaring om om half twee s’nachts te moeten starten met gelukkig nog steeds een dikke kraag publiek achter de hekken.

De proeftrek werd gedaan door de lokale held, de “Wild pirate”. gelijk een FP. Afvallers in de kwalificatieronde waren de Blue Thunder waar het in de brandstofpomp mis leek te gaan en de motor op hol sloeg, Up&Down waar de turbo niet echt aan het blazen kwam, Yellow Fever en de 6030 van Van Dijk.

In de finale opende de Wild Pirate maar op het eind rond de 74 meter liet de motor het afweten. De Secret of the Valley moest teveel remmen en corrigeren om de gang er in te houden en eindigde ook met ruim 73 meter. The Mystery had de versnelling aan de hoge kant en ging door de knieen (dik 50 mtr). De Red Danger deed het goed; 93.97mtr. Daar kwam de S2S (met Henk weer achter de knoppen) net niet aan; 93.96 meter dus echt close finish! Als laatste deed de Simply Green nog een keer voor hoe het echt moet met dik 97 meter en dus een 1e plek. Red Danger 2e en wij 3e.

Hier nog een filmpje van de S2S (met dank aan Tractorpulling.tv) of voor de hele klasse klik daar (met dank aan het Red Danger team).

Dit soort taaie kwaliteitsbaantjes  is dit seizoen het ideaal voor de S2S en op deze manier kun je nog een hoop lol met een ouwe Farmall hebben!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: