Sleppen in Andijk en Tonden

Na een ongewoon lange pauze van bijna 3 weken dan eindelijk weer een wedstrijd; zaterdagmiddag het Andijker spektakel en zaterdagavond in Tonden.

Samen met de Van Stappust het IJsselmeer overgestoken om aan te haken op de wedstrijd in Andijk. Daar aangekomen bleek het prachtig weer, er een mooie kleibaan en veel publiek te zijn. Nadeel was dat weinig concurentie was komen opdagen. Het was de bedoeling om samen met De Van Stappust deel te nemen in de 4.5 ton supersport (die werd daar 1e), maar omdat de organisatie liever een extra deelnemer in de 5 ton supersport had, werd de S2S ingedeeld in deze klasse. Ondanks de missende 500 kilo werd toch een vlotte Fullpull gehaald. Organisator Gerrit Kuin haalde een 2e plaats met ruim 91 meter en derde werd Hagar de verschrikkelijke Fiat met 81 meter. Missie geslaagd dus en daarom plankgas terug naar Rouveen. De Bokito werd hier opgepikt en doorgereden naar Tonden. Daar bleek wel veel concurentie aanwezig te zijn!  Het S2S deel in deze wedstrijd was echter belabberd. Vanaf het moment dat koppeling losgelaten werd startte de narigheid; er stak een zandstorm op die  de ogen liet tranen dus een zwieper tegen het getinte (en beslagen, bleek achteraf) vizier van de helm gegeven waardoor het licht volledig uitging. Toen het vizier eindelijk weer open was bleken we nog steeds op de baan te rijden maar wel enorm aan het springen te zijn. Dat kostte veel meters qua afgelegde afstand en rond de 80 meter stond alles stil.  Uit de afdruk van de banden bleek dat, naast de gewichtsverdeling, ook de bandenspanning niet goed gekozen te zijn. Resultaat was een plaats in de achterhoede en iets om snel te vergeten.

Hier nog een filmpje van de hele klasse in Tonden (met dank aan de Spiekerbukse).

Volgende wedstrijd is de NTTO wedstrijd in Alphen, komende zaterdag 27 augustus, waar de S2S bijgeschreven staat in de topklasse van de 4.5ton supersport . Een week later is de lokale slepwedstrijd in Staphorst gepland en weer een week later de laatste wedstrijd in Bakel wat tegelijkertijd ook de laatste competitiewedstrijd is voor de promoklasse. Er komen geen vervangende wedstrijden voor de twee afgelaste evenementen dit seizoen (voor onze promogroep) en dus is de kans klein dat we nog los komen van de huidige 4e plek. Wel gaan we er alles aan doen om niet verder te zakken 😉

Eén reactie to “Sleppen in Andijk en Tonden”

  1. Is weer een heerlijk smeuïg verhaal!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: