Alphen

Gisteren werd ontdekt dat er meerdere plaatsen in Nederland zijn die Alphen heten. In maar één daarvan wordt een NTTO S-divisie (zaterdag) en een B-divisie wedstrijd (zondag) verreden.

De S2S stond samen met de Brutus en de Kabouter Power bijgeschreven in de topgroep van de 4.5 ton supersport. In de topgroep bulkt iedere deelnemer van het vermogen en kan snoeihard de baan over, dus de voorbereidingen op de wedstrijd zijn serieus genomen.  Zo zijn de banden van de S2S bewerkt waardoor de nokken een paar milimeter hoger werden, in de hoop op nog wat meer grip. Eenmaal op het wedstrijdterrein aangekomen was gelijk al duidelijk dat dit voor ons niet de juiste baan was. Je kunt ook bijna niet anders verwachten met het huidige zomerweer maar de baan was vochtig en had niet super veel grip. Al waren er wel veel brokken die je niet krijgt bij alleen warmdraaien; gebroken prise-as (Peters met de aardbei Inter), Kabouter Power met een slippende koppeling en Never Done met iets wat leek op turboschade. Dat had de S2S gelukkig allemaal niet maar de afstand was ook maar middelmatig (92.49mtr) en goed voor een 10e plaats van de 14. Van de extra grip door de iets hogere nokken was niks te merken. In totaal waren er drie fullpull’s waarbij de finale werd gewonnen door de Mystery, White Shadow op 2 en Simply Green 3e.

Zo gedurende het seizoen ontstaat vanzelf een wensenlijst die voor een groot deel de inhoud van de komende winterstop bepaald. Het is wel duidelijk dat de S2S wat meer snelheid nodig is om hogerop de ladder te eindigen. Er wordt nog even nagedacht of die snelheid gehaald moet worden uit meer grip van de banden of een hogere versnelling. Eerst nog een paar wedstrijden waarbij de eerste gepland staat op komende vrijdagavond (2 september) in Staphorst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: