Sleppen op Staphorst

Vrijdagavond, tijdens het slepfestijn op Staphorst, waren er twee sportklassen waaraan de Bokito (in de 3.8 ton Bikkelcup) en de S2S (5.0 ton OK cup) deelgenomen hebben. Voorafgaand de motorkappen nog even open gehad voor wat onderhoud en controle’s en we dachten er klaar voor te zijn.
Armed and dangerous…. (wordt nog ff bekeken voor wie het gevaarlijk is)

Op de foto staan we afgebeeld in onze designtechnisch helemaal verantwoorde raceoveralls waarin sinds het begin van dit seizoen, met tussenpozen,  rondgelopen wordt. Beschikbaar gesteld door de subsponsors bouwbedrijf Huls en De Lange grondverzet.

 
De illusie die we op voorhand hadden over het simpelweg ophalen van een grote beker met de Bokito werd heel snel de grond ingeboord; Jan hoorde bij het optoeren wat vreemd gesnurk onder de kap en daar bleef het ook bij. Weinig turbodruk verder. Bij nadere inspectie bleek de turbo niet helemaal fris meer. Jammer en daarmee ook einde oefening.
 
De S2S had de proeftrek in de 5.0 ton klasse. Omdat de baan door het prachtige weer in topconditie bleek te zijn (flink taai) en de voorgaande klasse vaak een lastige start lieten zien, werd voorzichtig gestart. De sleepwagen bleek echter heel licht afgesteld te staan en om over de fullpull lijn te komen hoefde er nauwelijks gewerkt te worden. Ook de Mannheim Miracle, de Blue Thunder (kon in de finale niet terugkomen door probleem met de klepbediening) en de Van Stappust haalden de 100 meter. Voor de finale werd door de sleepwagenbemanning aangegeven dat de afstelling flink zwaarder werd en een fullpull er zeer waarschijnlijk niet meer in zat. Dat bleek mee/tegen te vallen; de S2S haalde als eerste starter weer een FP. Een floating finish (waarbij doorgeteld wordt na de 100 meter) had hier goed gewerkt maar besloten werd om de wagen nog wat zwaarder te zetten. Daarmee verviel dus de behaalde FP en moest een derde keer aangehaakt worden helaas. Alles wordt dan wel erg warm. In de uiteindelijke afstelling haalde Gerrit Kuin met zijn dikke Perkins V8 een derde stek, de gebroeders Bruggeman met de Mannheim Miracle met ruim 90 mtr een 2e plaats en de S2s met net iets meer (91mtr) een 1e plek.
 
Op zaterdag een nieuwe ronde, maar nu 4.5ton startgewicht. De baan bleek heel goed en de sleepwagen zorgde ervoor dat alle paarden flink aan de bak moesten tussen de 90 en 100 meter. Die 100 meter bleek wel haalbaar voor de Secret of the Valley, Blue thunder, Mystery, Mannheim Miracle en gelukkig ook voor de S2S. Secret of the Valley meldde zich af voor de finale omdat de conditie van de turbo niet vertrouwd werd en dus een finale van 4. Voor de S2S ging die helaas mis; met wat wilde sprongen werd 48 meter gehaald en dat was veel te weinig voor een podiumplaats. Mannheim Miracle haalde 91 meter (3e), Blue Thunder liep heel goed, 99 meter en dus 2e en The Mystery haalde opnieuw de 100 meter en daarmee een 1e plek.
 
Volgende wedstrijd is waarschijnlijk ook de laatste van dit seizoen en staat gepland voor komende zaterdag in Bakel. Dit is de laatste competitiewedstrijd dus daamee wordt ook duidelijk wie vanuit de promogroep doorgaat naar de topgroep. Word vervolgd…

Eén reactie to “Sleppen op Staphorst”

  1. tja jongens jullie zien wel heel gestroomlijnd en flitsend uit zo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: