Bakel

Het is vergelijkbaar met het verhaal van de negen kleine negertjes (of was het nu zeven?, ken uw klassiekers); van de drie deelnemers uit Rouveen/Staphorst kwam er maar ééntje op de wedstrijd in Bakel. De teamleden van de Van Stappust en Up&Down hadden nog teveel vraagtekens boven hun hoofd bij het openen van de motorkap en zagen daardoor af van deelname aan de wedstrijd.  Dus werd zaterdag alleen de S2S naar het zuiden gebracht.

Het zag er allemaal prima uit in Bakel; warm én droog, goede organisatie en twee goede banen met daarop heel veel (inter-) nationale deelnemers verdeeld over meerdere divisie’s en sessies op zaterdag en zondag. Veel te zien. Dit was ook de laatste competitiewedstrijd voor de 4.5 ton supersport. Behalve Up&Down had ook de Wild Pirate zich afgemeld dus bestond de klasse nog uit zes deelnemers. Plus de Brutus, die zich bijgeschreven had. De proeftrek was voor de Red Devil; FP. Alleen werd besloten om de wagen iets zwaarder te zetten en dus verviel de afstand. Secret of the Valley ging met de nieuwe afstelling over de FP lijn heen en dat was dus de eerste finalist. Toen de S2S. Wat het hele seizoen niet voorgekomen is maar nu wel gebeurde; de motor stortte kansloos in bij 97 meter. Daarna volgde Mannheim Miracle met 99.97 meter, de Dragon Deere met een Fullpull, Kabouter Power met 95 meter, Brutus met 98 meter en Red Devil met 70 meter. In de finale maakte de Dragon Deere iets teveel toeren waardoor Secret of the Valley automatisch eerste werd. Een 4e plaats voor de S2S. Niet echt super maar de baan was zwaar, de Big Benz remde abrubt waardoor de motor heel plotseling aan het werk moest en… Tot zover de smoesjes. De echte reden was een kleine verstelling aan de brandstofpomp voorafgaand aan de wedstrijd, met het idee om de zaak nog iets te verbeteren. Maar het was duidelijk over de top; de gemeten temperaturen en drukken waren anders dan anders en duidelijk niet beter.

Hier nog een filmpje van wat je zou kunnen zien als je achter het stuur zit.

Resultaat is dat de Dragon Deere op de eerste plaats eindigt in de competitie en tweede is de Secret of the Valley. Deze deelnemers promoveren en mogen volgend seizoen starten in de topklasse. Mannheim Miracle eindigt op de derde plaats en de Steel 2 Steal op de vierde plek, Red Devil is vijfde, Wild Pirate zes, Kabouter Power zeven en Up&Down op acht.

Het was voor de S2S  de laatste wedstrijd van dit seizoen. Het totaal resultaat is beter dan we vooraf hadden durven hopen; ondanks de natte zomer toch veel mooie wedstrijden gehad, de competitie was erg spannend en de prijzenkast voller dan verwacht. Niks te klagen dus. De komende periode gaat de trekker uit elkaar en zal hier en daar wat worden aangepast. Omdat de basis redelijk goed lijkt op dit moment zal het waarschijnlijk niet gaan om grote veranderingen maar meer om verbeterpunten.

3 Reacties to “Bakel”

  1. Debacle 😉

  2. een goeie basis??? als je echt wil winnen moet hij in een andere kleur.-:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: