Winterbeurt part 3

Zo gaandeweg dit groot onderhoud wordt steeds meer duidelijk dat de planning van de winterbeurt niet klopt; veel te krap om al het werk gedaan te krijgen. De planning aanpassen zal niet echt gaan want op 27 april staat de eerste wedstrijd (Hoogeveen) voor de 4.5 ton Promo op de agenda. Misschien wat plannen doorschuiven naar een volgend groot onderhoud of wat meer vrije dagen er tegenaan gooien. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat de rijder in topconditie is, zo tegen de start van het seizoen en dus is er de laatste weken veel tijd besteed aan schaatsen harken over het ijs.

Wat inmiddels wel gelukt is dat de nieuwe zuigers ín de motor zitten, het nieuwe frame redelijk af is, de koppeling goedgekeurd en de turbo nagekeken is. Op dit moment wordt gesleuteld aan de besturing. Het stuursysteem was qua principe nog origineel en dat houdt in dat er niet gestuurd kan worden als de motor niet loopt. Lastig als de motor er mee stopt voordat de werkplaats weer bereikt is, of bij een eventuele indoor waar de motor niet mag draaien tijdens het binnenrijden. Het nieuwe stuursysteem is ook hydraulisch maar heeft geen druk meer nodig van een pompje om toch altijd te kunnen sturen. Klinkt goed en wordt veel toegepast dus zou moeten werken..

8 Reacties to “Winterbeurt part 3”

  1. nieuwe hydr stuur systeem, hoe moet ik me dat voorstellen??

    • Gewoon zo’n orbitrol uit een boot en een stuurcylinder met doorlopende zuigerstang. Een gesloten systeem. Net wat bijna alle vrije klasse trekkers enzo ook hebben. Niks apart maar moet ook een beetje intresant doen he 😉

  2. gerrit, en als de olie uit de stuurcilinder een beetje lekt of uit de orbitrol, hoe word dit dan aangevuld?

    Gr Herald

  3. promovideo wapenveld, woest geweld van de s2s te zien;)

  4. Roy Bruggeman Says:

    beetje lekkage geeft nie da hoort bij die rooi’n zolang die nie meer lekt moet je oppassen dan is de olie op 😉 haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: