Erichem

Eindelijk hoeven we geen berichtjes meer te tikken die onder het kopje winterbeurt vallen; na een eindsprintje (wat toch voelde als een marathon) waren de bakjes met bouten en moeren leeg en kon de motorkap dicht. Dankzij de hulp van technische goeroes Henk en KR was het nog “ruim” op tijd om te kunnen starten op de eerste wedstrijd van het jaar uit de serie Supersport 4.5ton Promo, in Erichem. Team Up and Down zorgen voor het transport en ook het team Van Stappust reed mee.

Op het wedstrijdterrein aangekomen bleek dat de weegbrugbemanning al klaar stond om de klasse te wegen, en de S2S de eerste starter was. De druk bleef nog even op de ketel dus ook al omdat met één hand de race-overall aangetrokken werd en met de ander de datalogger aan sensors werd gekoppeld.

De eerste run van de klasse werd een vlotte fullpull. Iets te vlot volgens de wedstrijdleiding en dus werd de sleepwagenafstelling verzwaard en zou er een herhaling komen voor de S2S. Terug in het rennerskwartier leek het allemaal wel goed te zijn gegaan onder de motorkap al werd wel flink druk opgebouwd in het koelwatersysteem.

Met een verzwaarde sleegwagen bleek de Red Devil ook prima in staat om de 100 meter af te leggen. De Van Stappust kwam er net niet en stopte ruim in de 90 meter. De dikke Maximum Massey kreeg de turbo niet lekker op druk en eindigde halverwege. Up and Down kwam niet helemaal op toeren en zakte in. De Wild Pirate was niet van de scheve lijn af te krijgen en eindigde buiten de baan. En toen was het tijd voor de S2S om een officiele geldende afstand neer te zetten; ook een FP. Deze keer met nog meer koelwater wat er links en rechts uit gutste dus daarom maar besloten om de finale van 2 (Red Devil en de S2S) te skippen. Omdat de R.D. wel in staat was om een (hele) kleine afstand in de finale te trekken, verdienden ze daarmee ook de 1e plaats. S2S een 2e en de Van Stappust 3e. Eerste punten weer in the pocket en dat voelt goed. Volgende wedstrijd staat gepland op Pinkstermaandag 28 mei in Didam. Kijken of er dan zuiniger met water omgesprongen kan worden..

3 Reacties to “Erichem”

  1. mooi dat je zo snel bent met het wedstrijdsverslag

  2. klasse voor de snelle update!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: