Didam 2012

In het verleden hebben wijze mensen al eens onderzocht of katten in het nauw ook rare sprongen gingen maken. Dat bleek zo te zijn en afgelopen week werd duidelijk dat het ook geldt voor tractorpullers.

Op de wedstrijd in Erichem werd al het koelwater uit de motor gegooid en de reden was gauw gevonden; een gescheurde slang naar de radiateur. Dat was helaas niet de enige schade want door gebrek aan koeling hadden ook de zuigers wat strak in de cilinders gezeten. Na dat alles weer opgeknapt te hebben werd een scheurtje gevonden in de cilinderkop. Dolle paniek en allerlei doemscenario’s kwamen voorbij waarbij afmelden voor de wedstrijd in Didam (Pinkstermaandag) wel de ergste was. Uiteindelijk is het allemaal toch goed gekomen en kon met de S2S afgereist worden naar Didam.

De wedstrijd in Didam was weer een heel spektakel (verdeeld over maar liefst 3 banen naast elkaar). Op de middenbaan werd de 2e wedstrijd vereden die meetelde voor de competitie en dit was waarschijnlijk ook de beste baan van de drie al was het “goede” spoor moeilijk te vinden. Red Devil opende met de proeftrek en dat was een Fullpull. De wagen werd iets lichter gezet en toen volgde de Wild Pirate met een nieuwe proefttrek, die bol stond van de koersproblemen. Vervolgens de Up & Down die heel veel beter klonk dan voorheen en ook hard van start ging, alleen eindigde de rit halverwege met distributienarigheid. De Maxximum Massey reed nu op 42″ banden en dat ging prima; in de 90 meter wat uiteindelijk een 3e plaats inhield. Van Stappust volgde met een FP en hierna de S2S die ook de volle 100 meter aflegde. De Red Devil reed nu de officiele afstand, beetje erg aan de rechterkant en eindigde bij de 87 meter. De Van Stappust haalde in de finale 89.60 meter, de S2S volgde met 90.44 mtr en daarmee een eerste plaats. Iedereen (bijna) blij en op naar Staphorst! Daarstaat de volgdende wedstrijd op de planning zaterdag 9 juni. Komt dat zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: