Lunteren & Aagtekerke

Vrijdagavond na drie weken rust helemaal fris en fruitig vertrokken richting Lunteren. Samen met de Van Stappust en Up&Down op de truck van Dulasta naar een ‘wilde’ niet-competitiewedstrijd, georganiseerd door concullega Wild Pirate.

Zoals te verwachten was na alle hoosbuien afgelopen tijd was de conditie van de baan niet helemaal perfect. Vooral de eerste 20 meters vanaf de start waren erg nat maar verderop werd het beter, waarschijnlijk geholpen door de drainage die speciaal hiervoor aangelegd was. Voorheen had deze wedstrijd een 5 ton supersportklasse, wat wel goed bij de S2S pastte, maar dat was dit jaar veranderd naar de normale 4.5 ton.

Traditiegetrouw startte de klasse rond half twee s’nachts en de Simply Green voldeed aan ieders verwachting door een 1e plek te halen met 96 meter, Bruggeman volgde op de 2e stek met 86 mtr en dan de S2S 3e met 78mtr. Het ging niet echt volgens het boekje omdat we in het verkeerde spoor terecht kwamen en veel moesten remmen om niet rechts de baan te verlaten. Op de 4e plek kwam Van Dijk met de 6030, 5e werd de Yellow Fever, 6e de Up and Down en 7e de Wild Pirate, die hierbij wel heftige versnellingsbakschade opliep. Een andere pechvogel was de Van Stappust die al bij het warmdraaien de turbo hoorde sneuvelen.

Ondanks de beker en de bloemen geen gevoel wat je lang wilt vasthouden dus gauw door naar……..

Aagtekerke

Op zaterdagmiddag in het mooie zonnige Zeeland leek alles anders, behalve de baan. Onze klasse was de op één na laatste en gedurende de voorgaande klassen was de toplaag niet beter geworden van het optrekkende vocht. Niks an te doen helaas maar het is wel erg lastig gangmaken op zo’n doorkneedde kleilaag. Gangmaken deed de Red Devil wel in de proeftrek en haalde daarbij de 100mtr lijn. De wagen bleef staan en de S2S volgde met op een haartje na 96 mtr. Toen de Van Stappust die de turbo na een razendsnelle reparatieactie weer aan het blazen had; 93 meter. Up and Down kwam niet goed weg waarbij later bleek dat een turboslang gescheurd was en uiteindelijk schoof de Maximum Massey (op nieuwe banden) ons door naar de 3e stek met 96 meter en een beetje.

In de competitie staan we inmiddels nog steeds op een 2e plaats. De hoogste stand lijkt niet binnen bereik te liggen omdat de Red Devil daar stevig staat. Het blijft uitkijken voor de Van Stappust omdat die heel dichtbij is. Met nog drie (misschien vier) wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op. Volgende treffen staat gepland volgende week zaterdag (28 juli) in Oudenbosch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: