Alphen

Ooit een keer eerder in aanmerking gekomen om naar een nederlands kampioenschap te mogen (2001? (Meerkerk)). Het was al wel met de huidige 806 maar met een kleinere motor en het ging minstens twee versnellingen langzamer. Afgelopen zaterdag was het de dag om voor de tweede keer de eer van Rouveen en omstreken te verdedigen, op het NK van 2012 in Alphen. Samen met Klaas Kooiker (met de Inter 1455 in de 7.0 ton standaard) en Klaas Tippe (Volvo BM 700 in de 5.5 ton standaard) op de vrachtwagen van Dulasta. Je kunt van een BM zeggen wat je wilt maar het is wél een echte trekker dus daarom werd hij gedoogd op de vrachtwagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd was nog een rondje onderhoud gedaan onder de motorkap. Nog steeds wordt er op de baan druk op gebouwd in het koelwatercircuit en is er koelwaterlekkage. Lijkt erop dat de cilinderkop ergens een verborgen scheurtje heeft wat open gaat bij hogere temperaturen. Hopen dat het bij wat waterlekken blijft tot aan het einde van het seizoen.

Met de huidige tweede plaats voor de S2S in de Promo-competitie is het niet realistisch om te verwachten dat je heel erg hoog geeindigd op het NK. Toch is het erg leuk om erbij te zijn. Iedereen kreeg twee kansen om in de finale te komen. De meeste kwamen er met één poging, ook de S2S. Het was wel een efficiente run want er werd maar 3 centimeter meer gereden dan noodzakelijk (100.03 meter). Alleen de Red Devil moest een tweede poging doen omdat in de eerste run de noodstop dicht viel. De tweede keer waren alle paarden niet bij de les en lukte het ook niet. Van de finalisten had de Black Magic versnellingsbak-malleur en kon daardoor niet starten. De finale werd geopend met de Mystery die gelijk liet zien hoe het hoort; geweldigde balans en 106.81 mtr. Toen de S2S en met een betere run qua balans en richting dan de eerste, werd 89.68 gehaald. White Shadow vervolgens met 101.53, Red Impact met 97.17, Simply Green met 93.41 en ook Secret of the Valley schoof ons net voorbij met 91.26. Peeters als laatste haalde 100.03 meters en was daardoor derde. White Shadow tweede en de Mystery Nederlands kampioen.  De S2S haalde een 7e plek en daar zijn we dik tevreden mee.

In plaats van dit droge verhaal kun je het hier ook in het “bijna” echt zien.

Volgende wedstrijd is de competitiewedstrijd in Tzum op vrijdagavond 31 augustus. Dezelfde avond (maar dan wat later) is het ook de bedoeling om nog aan te haken op de slepwedstrijd in Staphorst. Vorig jaar werden we daar winnaar van de Bikkelcup en die moet verdedigd worden natuurlijk. Kiek’n hoe het loopt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: