Bakel

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de laatste uit de serie “wedstrijden 2012”. Na een stevige sleutelsessie was de S2S er weer klaar voor. Plan was namelijk om af te sluiten in unieke stijl; zonder een koelwaterval onder de trekker. Om van de lekkage af te komen moest de motor hier en daar open en bij het verwijderen van het distributiedeksel kwam er ook een tandwiel uitvallen. Dat hoort niet want normaal zit dit vast met een boutje. Geen onbelangrijk detail. Maar hierdoor was wel de oorzaak gevonden voor het “flodderige” lopen van de trekker bij het opladen in Tzum. Na ook dit gefixed te hebben werd zaterdagmiddag samen met de Van Stappust naar Bakel gereden. Zonder de Up and Down want die was nog niet hersteld van serieuze brokken. Daarvoor in de plaats was de Wild Pirate wel weer terug van weggeweest en zo waren er toch vijf competitiedeelnemers op de baan.

De Van Stappust opende met de proeftrek op 98 mtr. De S2S volgde met 97.44.

Alles uit de kast, dat wel, maar het kastje was net wat te snel leeg. Dat bleek toen de overige deelnemers de 100 meter wel haalden en ook Gerard bij het overdoen van de proeftrek wel over de finishlijn kwam. De finale werd knap gewonnen door de her-intreder Wild Pirate, met daarachter de Red Devil en de Van Stappust op de derde plaats.

De datalogger van de S2S liet na afloop meetwaarden zien die je niet hardop kunt zeggen in bijzijn van concurenten. Als je tenminste niet als watje door het leven wilt gaan; te lage drukken en temperaturen om goeie prestaties te kunnen verwachten. Een gevolg van de her-afstelling van de distributie. De motor is heel gevoelig voor een kleine timing verandering en daar ontkom je bijna niet aan als alles opnieuw in elkaar geschroefd wordt. Geen probleem verder want de tweede plek in de eindstand 2012 is behouden. En dat telt!

10 Reacties to “Bakel”

 1. Team UP and DOWNN Says:

  Gerrit gefeliciteerd met het behalen van jullie tweede plaats

 2. Gerrit gefeliciteerd met je 2de plek je hebt hem echt verdient !

 3. Gerrit Gefelicteerd, moeten wij volgend jaar maar weer gaan vechten tegen de inter!

 4. He Gerrit,

  Heel veel succes volgend seizoen in de top. Gaat je lukken!!

  • Dank je! En waar we het al eens over gehad hebben; iemand moet toch een keer de vaste top het snot voor de ogen rijden…dus waarom zouden wij dat niet doen? 😉

 5. Het trekker magazine van oktober al gezien?
  Staat de S2S op de foto voorin bij de inhoudsopgave tijdens de wedstrijd meerkerk! mooie foto(tje)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: