Meerkerk

Aan de prestatie op de baan is het niet direct af te zien maar toch worden grenzen verlegd; setje nieuwe zuigers maken en monteren is 1 (lange) dag, koppakking verwisselen is 1 uur. Nog niet zo lang geleden was kleppen stellen én olie verwisselen in één week al heel wat.. Reden voor alle drukte de laatste dagen in de S2S werkplaats is dat er nogal veel veranderd moest worden. Dat lag weer aan het omarmen van een nieuwe tactiek; alles andersom doen dan wat logisch lijkt.

Gedurende het seizoen kwam het idee boven dat een iets lager compressieverhouding misschien beter was. Dat was technisch goed te onderbouwen en dus werden zuigers bewerkt. Maar bij elke verlaging of wijziging werden er minders meters getrokken op de baan. Daarom nu toch maar alle “briljante” ideeen herroepen en weer terug naar zuigers met een hogere compressieverhouding. Was nog wel even schrikken toen de carterpan verwijderd werd om de zaak te (de-)monteren; een hoofdlagerbout lag onderin en een stel half los. Bizar. Maar goed dat we de laatste wedstrijd in Lochem net niet in de finale kwamen want het had maarzo minder lekker kunnen gaan lopen met een loshangende krukas.

In Meerkerk dus van start met veel wijzigingen. Wat de S2S betreft ging het best lekker (8e plek). Het liep beter en het leek effect te hebben. In het kader van de nieuwe tactiek; we denken dat het toegenomen vermogen veroorzaakt wordt door de verse hoofdlagerbouten. De wedstrijd werd gewonnen door bijna-thuisrijder Simply Green, een tweede verdiende plek voor de Orange Factory en een derde plaats voor de Mystery. Een andere showmaker was de ook bijna-thuisrijder Red Impact met een gigantisch vlammenspel boven de uitlaat.

Volgende wedstrijd is komende zaterdag in Alphen.

2 Reacties to “Meerkerk”

  1. Mooi dat het weer beter gaat ,de aanhouder wint.

  2. wel mazzel dat die krukas nog heel is dan……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: