Bakel

De laatste competitiewedstrijd van 2013 voor de 4.5 ton supersport. En dus ook de laatste kans om de vloer aan te vegen met de rest van de deelnemers. In aanloop naar de wedstrijd de motor nog eens nagelopen en geprobeerd uit te vinden wat er nog beter kon. Maar eigenlijk waren we een beetje door de ideeen heen. Plannen genoeg maar niks wat zo te realiseren is in de beperkte tijd tussen de wedstrijden door. Uiteindelijk was de enige wijziging de nieuwe Firestone sloffen in plaats van de ouwe Michelin banden. Ze stonden er toch en de ervaring op basis van voorgaande edities in Bakel leert dat het best wel eens zou kunnen werken.

De klasse stond gepland in het middagprogramma en dat is ook wel eens prettig; van huis ergens halverwege de morgen en terug wanneer de zon nog schijnt. Het weer was niet perfect met wat motregen zo af en toe. Net voor de S2S zou starten moest het zeil nog even over de baan omdat het overging in zware motregen. Toch had de baan er weinig onder te lijden; de S2S moest er flink aan sleuren en eindigde op een 11e plaats met 85 meter. Op zich niet gek alleen een meter of 5 meer zou mooi zijn geweest. Maar die kreet hoor je meer in het rennerskwartier. De wedstrijd werd gewonnen door de competitiekampioen van 2013; de Simply Green.

Met het resultaat van vandaag is degradatie uit de topgroep onontkoombaar. Het was eigenlijk al eerder duidelijk ook al omdat de progressie uitbleef. Net iets teveel pech, onverwachte gekkigheid die dwars zat en het bleek moeilijk om het goeie pad terug te vinden. Even pas op de plaats en bekijken wat we gaan doen..

Helemaal voorbij is het niet want komend weekend (13 &14 sept) staat dé slepwedstrijd van het jaar op het programma. Een thuiswedstrijd in Staphorst en een (hopelijk) een mooie afsluiter van het seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: