De eerste van 2014

Zelf zijn we er wel uit; we zijn absoluut de beste. Al zie je dat niet direct terug in allerlei mooie zelfgemaakte high-tech onderdelen aan de trekker of een vast abonnement op podiumplaatsen, toch is het zo. Maar soms zie je een kunstwerk uit de buitencategorie, door een ander gemaakt, en dan past het alleen nog maar om zwijgend een diepe buiging te maken..

klein_0222J.K. te S., normaal gesproken leverancier van speciale delen aan uitsluitend het Gipsy King team, had vandaag het nieuwe uitlaatspruitstuk voor de S2S klaar. En het was veel perfecterder dan we zelf hadden kunnen fabriceren.

Andere acties in de werkplaats vinden plaats aan het motorblok; dat staat klaar om voorzien te worden van stalen hoofdlagerkappen en een gordelplaat. Afgelopen seizoen bleek dat de hoofdlagerbouten steeds rekten en van moment afliepen. Het idee dat draaiende/ bewegende delen in het motorblok het liefst een eindje verderop voor zichzelf willen beginnen maakt dat het niet fijn gasgeven is. Hopelijk is de ondersteuning van de krukas veel beter met deze aanpassing.

Nog best veel werk te doen en omdat we er pas aan beginnen terwijl het seizoen voor de deur staat kan op de eerste wedstrijden niet meegedaan worden. Geen probleem omdat de S2S in 2014 toch niet deelneemt aan de competitie en er op de wedstrijden ook geen puntenstand verdedigd hoeft te worden. De reden voor het late begin van de winterstop is dat na het vorige seizoen de andere klusjes die waren blijven liggen eerst even opgepakt moesten worden. Henk had ongeveer hetzelfde; bij thuiskomst bleek er een gezin te zijn én een eigen bedrijf.

Naast de S2S was er altijd nog een andere Inter in dezelfde schuur (Bokito). Maar omdat die verkocht is, is Jan losgegaan op zijn nieuwe aanwinst. Het is inmiddels een plaatje geworden en dus hierbij een plaatje.

klein_0223

 

6 Reacties to “De eerste van 2014”

 1. mooi stukkie vakwerk

 2. Ik kan bijna niet typen, zo diep is de buiging.
  Wat mooi!

 3. henk lier Says:

  tja gerrit, dat krijg je met die zzp parts in je solex. zzp,rs werken liefst buiten de lijntjes / onder en boven de ih wet. mar die j.k [naam en adres bij de redaktie bekend] maakt knap spul. 2 petten af.
  ast now mar warkt. grtn henk.

  • Maar ja, die J.k Moet wel veel geduld opbrengen voor hij z`n trofee ziet werken..[als ie al z`n haar maar niet uit zijn kop trekt.].hahha…want ik geloof niet dat Gerrit nog op de baan te zien zal zijn dit seizoen.

 4. Anoniem Says:

  heb je de trekker klaar voor zaterdag gerrit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: