Eindelijk was ie klaar om naar buiten te gaan..

Maar was de wedstrijd voorbij… kleinAfgelopen weekend was er de jaarlijkse slepwedstrijd in Staphorst. Lekker dichtbij en een mooie gelegenheid om even te kijken of de nieuwe combinatie van onderdelen goed (samen-) werkt. Na de laatste wedstrijd van vorig jaar (was dezelfde in Staphorst) is de S2S in rustig tempo verbouwd. Omdat we niet deelnamen aan de nationale competitie was er geen druk of dead-line. Gevolg is dat het allemaal niet echt hard opschiet. Maar dat veranderde de laatste weken; als we nog wat wilden proberen dit seizoen dan werd het tijd voor een sprint. De meeste onderdelen waren af en lagen klaar om in elkaar gezet te worden maar  er komen altijd toch weer dingetjes bovendrijven waardoor het spannend blijft. Het plan was om vrijdagavond voor het eerst voor de sleepwagen te komen maar s’morgens was er al geen optimist meer te vinden die daarin geloofde. Na een grote verbouwing zijn er altijd weer veel leidingen te buigen, slangen te persen en gaten die niet voor elkaar komen. En dan nog die motorkap die er net niet meer omheen past en dicht kan.. Zaterdag eind van de middag zou er een herkansing zijn om het te proberen in de tweede sessie van de wedstrijd. Maar tijdens de startpoging begon een oliepomp (voor de smering van de turbo) te druppelen en dat ging al snel over in zeikenvande olie. Niet iets wat zo even te fixen is en uiteindelijk was het duidelijk dat de eerste trekpoging niet ging plaatsvinden op deze zaterdag. Jammer maar er komt ergens verderop nog wel een wedstrijd. Uiteindelijk zijn we vooral trots op de strakke planning die zo goed uitgekomen is; er zijn projecten van een jaar die meer dan twee uur uitlopen 😉 Er waren mensen/bedrijven die enorm meegeholpen hebben tijdens de eindsprint: Wim met het tekenwerk, Henk door het aanscherpen van het wereldrecord snelsleutelen, KR met het speciale laswerk, Jan K met de special parts en Dulasta met het snelle snijwerk!

3 Reacties to “Eindelijk was ie klaar om naar buiten te gaan..”

  1. Jammer van de olie pomp ,maar 27 september hebben wij in warns ook een wedstrijd.

  2. go your own way gerrit………… next year dan mar weer.
    as je,m mar niet over the border verkoopt, er gaan er al genog over de grens as ik ,t zo heur. volgend jaar rij je ze allemaal ,t sn….
    veur de ogen.. [[denk ik… eh hoop ik, nou ja wie weet misschien dan toch wel,,,, zou toch kunnen,, in theorie dan he… nou die vervelende praktijk noch ……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: