Wekerom (bijna dan)

Om bij het begin te beginnen; na de indoor in Zwolle de motor opengehaald en daar zagen we dingen die we wel een beetje verwachten. De meeste stoterstangen waren minder recht en ook was de afstelling van de brandstofpomp (de timing) anders dan ooit afgesteld. Op zich geen dingen die moeilijk te repareren zijn. De stoterstangen waren zelfgemaakt, jaren geleden. Om in één keer klaar te zijn, is de knip getrokken en zijn er echt goeie gekocht. Volgens de folder dan. Verder zijn in de loop der tijd steeds meer sensoren toegevoegd en kabeltjes getrokken. Voor het mooie en het gemak is er nu een echte kabelboom gemaakt, met een grote connector zodat bij het splitsen van de trekker niet meer eindeloos kabeltjes van links naar rechts teruggetrokken hoeven worden.

We waren op de startlijst terechtgekomen van de eerste competitiewedstrijd van het jaar in Wekerom (27 april). Op het laatst nog even druk geweest met de meest recente verplichte versie van de turboafscherming en zaterdagavond was het zover dat er even proefgedraaid kon worden. Starten ging vlot en het klonk allemaal strak en goed totdat er een raar piepje uit het blok kwam. Bij inspectie bleek dat er een nokkenaslager meegedraaid is. Helaas helpt dat de hele planning om zeep en moest daardoor de S2S afgemeld worden voor de wedstrijd in Wekerom. Omdat het vrij zeker is dat het blok en de as recht zijn, de oliekwaliteit en druk prima, lijkt het erop dat er bewijs gevonden is voor het geneuzel van Newton; als ik hier harder druk moet je daar meer moeite doen om staande te blijven. De veel stijvere klepveren, de flink toegenomen kleplift en nu de onbuigbare stoterstangen zorgen voor een hogere belasting op de nokkenaslagering. We hadden er al eens over nagedacht maar hoopten dat het wel los zou lopen.

Reparatie zal waarschijnlijk flink wat tijd kosten en de tweede wedstrijd (Erichem, 16 mei) komt daardoor ook te vroeg.. Wordt vervolgt.

4 Reacties to “Wekerom (bijna dan)”

  1. steel my steal…i think …always
    .unfinished business.

  2. Het kan nog steeds goed aflopen!

  3. but no tool team no glory…jammer want hoe meer dorpsgenoten hoe mooier

  4. Mooi verhaal, jammer van het resultaat; als het echt niet meer lukt met die trekker, kun je altijd nog columns gaan schrijven 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: