Update ploeterseizoen

Vorige verhaaltje afgesloten met gepiep in het blok door kapotte nokkenaslagers. De schade viel uiteindelijke best mee; een van de vier lagers was in mindere staat en had het duidelijk warm gehad. Aan de nokkenas was niets te zien gelukkig. Eerst was het plan om de zaak rigoreus aan te pakken en de glijlagers te vervangen door naaldlagers omdat deze minder gevoelig zijn bij het starten (wanneer de oliestroom nog op gang moet komen). Maaaarr, dat zou veel tijd kosten om te maken, de toegestane belasting op een glijlager (met olie) is veel hoger dan op een naaldlager, anderen-rijden-ook-niet-allemaal-met-naaldlagers…. En dus hebben we er vier nieuwe glijlagers ingetimmerd.

Verder had de aluminium luchtkoeler een paar deksels die ooit getest waren op 5 bar, in de tijd dat dat nog best wel een indrukwekkende turbodruk was. De huidige setup zal daar volgens het boekje wel een eindje overheen gaan en de angst bestond dat dat veel schade aan en onder de motorkap ging veroorzaken. Daarom is de interkoeler nu dankzij prachtig teken- en snijwerk van Rene uitgerust met stalen bom-proof deksels.

klein_1128

In Stroe kon er voor het eerst mee gereden worden. Maar door de tijdsdruk waren de deksels in elkaar gelast en daarna niet meer gevlakt en bleek de zaak onder druk te lekken. De prestatie was daarom slecht. De week na Stroe alles wel luchtdicht gemaakt en vervolgens naar de wedstrijd in Achterberg. Maar aan het eind van de avond toen alle 4.5ton supersporters klaar stonden bij de start begon het te regenen en wilde het niet weer droog worden. Daardoor werd de wedstrijd afgelast. Jammer voor de organisatie en we wisten nog steeds niks over de gekozen afstelling van de motor. De volgende op de lijst was de thuiswedstrijd in Staphorst, afgelopen vrijdagavond. Maar ook die wedstrijd werd door de regen op vrijdagavond afgelast. Zaterdag kon wel een run gemaakt worden als een soort van demo. Maar helaas bleek de afstelling erg voorzichtig en was het een demo van ‘als je weinig pk’s heb kom je niet ver’. Tijd om de zaak wat op scherp te zetten en kijken of we nog ergens een proefje kunnen doen..

Eén reactie to “Update ploeterseizoen”

  1. Mooi verhaal weer ! Ben benieuwd of de volgende keer het beest lekker los komt !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: