Staphorst

Tijdens de lokale slep in het dorp moest de S2S wel even vlammen natuurlijk. En de laatste wedstrijden bleek wel dat er niet veel meer te winnen was qua “lange adem van de motor”. Omdat we onze lange adem nokkenas al vernield hadden afgelopen winter tijdens de indoor in Zwolle, moest er een andere geregeld worden om even snel het verschil te zien. Dat kon met de hulp van de Gipsy King, daar lag nog een piekfijn exemplaar op de plank. Helaas bleek bij demontage dat de huidige as van de S2S lang niet meer zo piekfijn was; een paar uitlaatnokken hadden het duidelijk behoorlijk zwaar gehad. De smering van de as en nokvolgers blijft toch een zwak punt. Om herhaling te voorkomen is nu de oliedruk een dikke bar opgeschroefd. Voor snel sleutelen is wat druk op de ketel onmisbaar en daarom is gewacht tot vrijdagavond voor in elkaar te schroeven. Werkte perfect want een paar uur later kon er een fijn draaiende trekkertje geladen worden.

Eenmaal op het wedstrijdterrein aangekomen kon al vlot aangehaakt worden. De combinatie van zwaarlijvige sleepwagen, hier en daar erg droge baan en het te rap loslaten van de koppeling zorgde voor een slechte eerste run. De trekker stuiterde op de steigerbegrenzers, 1 wiel sloeg door en de balans was en bleef zoek. De tweede poging met meer gewicht aan de neus ging al beter al waren we er nog niet trots op. Wel liep de motor als nooit tevoren; er leek duidelijk meer geweld beschikbaar te zijn en das altijd prettig om te zien.

Zaterdag begon het allemaal weer opnieuw. Voor een andere sleepwagen. De balans was weer niet helemaal super want het springen bleef en deze keer in een tempo wat de regelateur oppikte en ging volgen. Daarom werden de “halen” in gasgeven steeds groter wat eindigde in uitblussen op de finishlijn. In de aansluitende finale deed vervolgens de koppeling vreemd en leek niet volledig vrij te komen. Daardoor halverwege de baan maar gestopt om volledig uitroken van de frictieplaten te voorkomen. Alles bij elkaar waren de getrokken meters genoeg om onderstaand plaatje op te leveren… Je hoort ons niet klagen over een 2e plaats 😉

podium-sos2016

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: