Ahoy

Achter de schermen gebeurt er van alles in aanloop naar het competitieseizoen. Zo moet worden uitgevonden wie de 1e rijder wordt binnen het team. Idee was om dat te bepalen tijdens de indoors; ondergetekende in Assen en Henk in Ahoy, zonder dat de ander erbij was dus afkijken kon niet. Sabotage wel natuurlijk. Door de vertellen dat je in Assen echt al het gewicht achterop had omdat ie dan lekker pakt en goed gang zet op de achterwielen.

De weegbrug zat wat tegen afgelopen zaterdag in Ahoy.  Uit een filmpje van de testrun op vrijdagavond waar de Simply Green de neus ongekend hoog optilde, was wel duidelijk dat de baan goed grip kon hebben. Maar de S2S moest ten opzichte van Assen veel gewicht kwijt bleek tijdens het wegen. En wat naast de weegbrug komt te liggen kan niet aan de neus. Door de korte Ahoy-baan is het ook nog eens zaak om niet te lang met een slippende koppeling weg te rijden bij de start; de wagen begint al vlot met remmende acties. En zo kwam het dat de trekker wild op de steigerbegrenzers sprong, weer terug viel en nog eens hoog opklom. En al die snelle lastwisselingen vond de motor net wat te gek en hield het voor gezien.

Volgende wedstrijd staat gepland voor 22 april in Oosteind. We wisten niet dat dat een plaats in Nederland was maar gaan het opzoeken en proberen erbij te zijn! Dit jaar is er weer een promoklasse in de 4.5ton supersport en omdat deelnemen in competitieverband veel leuker is dan ergens als veldvulling aan te sluiten, is besloten om mee te doen in 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: