Na de zomerstop

Echt, het lag allemaal aan de computerstoring! Maar hierbij dan toch het verhaal bij Oudenbosch en Meerkerk. Oudenbosch was twee weken geleden. Met een gerepareerd uitlaatspruitstuk en de nieuwe, nog niet goed geteste, instellingen in de regelateur kwamen we daar aan. De organisatie was zuinig met water en de baan was door droogte niet optimaal. Van vorig jaar wisten we nog dat aan het eind van baan wel grip te vinden was. Hoe hard moet je gaan om het laatste stukje te halen en voorkomen dat ie daar dan meteen door de knieen gaat? Gegokt op de laagste versnelling. Resultaat was een tweede afstand met 104 mtr terwijl de nieuwe blauwe Great Experience iets harder ging en wel over de 110mtr ging. De overige deelnemers hadden last van andere ongemakken; gebroken verstuiverleidingen, koersproblemen en rare sprongen. Dus waren we finalist en met een versnelling hoger kwam poging twee. Uiteindelijk weinig verschil tov de kwalificatie en zo eindigden we op de 2e plek. Mooi plaatje geschoten door Erwin:

20170811tractorpullingoudenbosch207

Positieve is dat de motor netjes op toeren bleef maar dat zou ook heel goed kunnen komen door het geringe vermogen wat de baan vroeg, zelfs in de hoogste versnelling.

Daarom nog eens proberen in Meerkerk. Dé thuiswedstrijd van dé baanspecialist van Nederland. De verwachting was dan ook een dijk van een baan maar dat viel toch iets tegen door het natte weer in de dagen van wedstrijdvoorbereiding. De S2S was als laatste starter dus konden we mooi even kijken hoe de rest het deed. De enige fullpull werd gereden door Great Experience en de anderen bleven daar flink achter met 98 mtr als beste afstand door Black Magic. 110mtr en daarmee een fp was het doel en dat ging gelukkig vrij makkelijk. Uit de opgeslagen getalletjes bleek dat de motor harder wil werken dan voorheen en daarmee is de test met de nieuwe instelling wel geslaagd. De finale van twee.  Het wordt helaas eentonig; weer die blauwe voor ons. Voor de liefhebbers hier het filmpje van de hele klasse.

In de puntentelling staat de S2S gelukkig op riante voorsprong. Daarmee is er de laatste twee wedstrijden wel ruimte voor wat experimenten. Andere banden zou kunnen. De afstelling nog iets aanpassen ook. 2 September is de volgende wedstrijd in Friesland, in Tzum deze keer. Kijken of we daar nog een keer de volle bak aan punten kunnen scoren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: