Alphen, bijna dan

Volgens schema had hier een sterk verhaal moeten komen over de laatste competitiewedstrijd in Alphen. Maar helaas, door de vele regenbuien afgelopen week kregen ze het zelfs daar op de grens van Belgie nog nat. En werd de vrijdagavondsessie afgelast.
De S2S was er wel klaar voor. Zou mooi zijn om toch de laatste in de serie te winnen. Alles stond op scherp. Hij stond weer op onze eigen vertrouwde banden. En de lekkage die op het eind in Tzum optrad was verholpen. Een verstuiverbusje liet alles lopen.
Ondanks het niet winnen of rijden van de laatste wedstrijd, zijn we toch maar mooi competitiekampioen geworden! Nog nooit eerder meegemaakt. Wel een keer 3e en een keertje 2e. De 1e plek past dus mooi in het rijtje.
Aan het begin van het jaar wel eens over gefilosofeerd hoe het zou kunnen gaan. In de klasse zitten er een stelletje met veel potentie maar door de nieuwigheid van hun machine nog weinig ervaring. Omdat het een vrij kleine klasse is, krijgt zelfs de laatste in de uitslag nog een behoorlijk aantal punten. Het is dus zaak om heel constant hoog te scoren of nog liever er direct een serie te winnen en wat voorsprong op bouwen. Heel constant scoren is best lastig. Alleen het inspelen op de baanconditie al. En dan moetie ook nog eens constant goed van de plek willen. En binnen de baan blijven. Het rijtje aan dingen wat er mis kan is dusdanig lang dat een greep naar de kalmeringspillen bijna nodig is. Maar het ging allemaal geweldig; het motortje had er zin is, hij ging altijd rechtuit en halverwege het seizoen was een mooie voorsprong een feit. Met de resterende wedstrijden erbij leverde het een mooi plaatje op (met dank aan de Metervreters):

metervreter

Nu alleen komende zaterdag nog het NK in Staphorst. Das natuurlijk een heel ander verhaal; de uitslag gebaseerd op 1 unieke wedstrijd en uitsluitend deelnemers die afgelopen seizoen wedstrijden hebben gewonnen… Waar staan die pillen?

Eén reactie to “Alphen, bijna dan”

  1. Goed Werk !! Gefeliciteerd !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: