Staphorst

 

IMG_3422

Vrijdagavond een mooi plekje gekregen op het STTS terrein. In het illustere gezelschap van de andere locale pk-pakhuizen. Deze keer op een oliedicht kleed van nieuwe sponsor BWN en met de bestaande sponsors op het frame geplakt.

Soms komt de vraag of er doordeweeks nog iets gebeurt in de werkplaats. Naast het poetsen en aftellen tot de volgende wedstrijd. Het valt bijna niet uit te leggen dat het toch vaak weer een race tegen de klok is; het opgelopen mankementje na de laatste wedstrijd loopt uit op een megaklus met lange sleutelsessies en korte nachten. Niet alles is simpel te verhelpen en zo waren de dagen voor Staphorst gevuld met hobbyen onder de motorkap. Bij controle werd namelijk lekkerij gevonden bij de luchtinlaat, ergens tussen cilinderkop en spruitstuk. Pezen en pakkingen vernieuwd maar niks hielp. Toen grote frees- en vlak-acties ondernomen aan onderdelen die bar slecht op de freesbank op te spannen zijn. Uiteindelijk bleek het iets beter. Nog niet top maar het moest maar even zo want het was inmiddels vrijdagmiddag en over een paar uur begon de wedstrijd. Minder lek is meer lucht in de motor en daardoor ook wat meer vermogen. En daarom maar een versnelling hoger gekozen in Staphorst. Dat werkte goed. Drie deelnemers haalden de fullpull op 110mtr. Dat was iets te ver voor de S2S maar dik 106 meter was de 4e afstand en daarmee zaten we in de finale. Ongekend! Hier een filmpje. Terug in het rennerskwartier kwamen we langzaam bij zinnen. En vonden meer lekkages, deze keer motorolie. De warme olie zeikte uit een open gescheurde las in het aluminium carter. Omdat de peilstok inmiddels te kort was om nog olie te zien, leek het onverstandig om aan te haken in de finale. In het kader van niet te veel willen in 1x. En de groene hippies langs de baan niet te verontrusten met rondspetterende olie. Daarom maar een lekbak onder de trekker geschoven en aan de (voldane) nabeschouwing begonnen. De volgende dag de restanten opgehaald.

fc0a207a-8afd-44f1-a694-2ac9afb96936

2 Reacties to “Staphorst”

  1. henk lier Says:

    afgelopen dinsdagavond tijdens het knippen vd heg al verwend met een achtergrondmuziekje uit de buurte. bam bam bam, idd van stappust . zo wordt zelfs heggescheren nog leuk. dus vrijdagavond lekker plekkie op de tribune om gerard naar de finale te suppoorteren. wie schetst ons aller verbazing toen Bandiet Bouwman zich ten koste van buurman de finale indaverde.. de gevolgen zijn inmiddels bekend , mar toch. dit gaat een leuk pulling seizoentje worden. hang on, help it on its way.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: