Slep op Staphorst

Henk had op FB al de stand van zaken doorgegeven maar voor de volledigheid moet hier ook even een update komen natuurlijk. Stel dat het www-archief over vijfhonderd jaar opgegraven wordt en er mist een hoofdstuk.

  • Het idee was om ietsjes harder te gaan. Hogere versnellingen ontbreken en dus was de enige optie om grotere banden te monteren. Die grote (42″) banden met het gewenste profiel stonden echter niet meer bij ons in de stelling helaas.
  • Team Red Devil was klaar met seizoen 2018 maar had wél de juiste banden. Verder waren ze ook zo vriendelijk om die uit te willen lenen voor een proef.
  • Resultaat was dat de S2S op hoge hakken stond te showen bij de ingang van het Slep op Staphorst-evenement.

SOS

De klasse bestond uit 8 deelnemers. Bekende NTTO deelnemers met als enige outsider Gerrit Kuin en z’n brute V8 MF. Het ging hard en ver voor de sleepwagen; allemaal dikke full pulls, op dezelfde MF na, daar leek een turbo te sneuvelen. De S2S kwam ook aan de overkant met een mooie balans, flinke snelheid en het laatste eindje op 5 poten. Dat probleempje ontstond rond de 90 meter waar een brandstofplunjer stroef ging lopen en bovenin bleef hangen. Beetje jammer dat het nu dus alleen bij de kwalificatierun moest blijven terwijl het echte gevecht pas in de finale zou plaatsvinden. Winnaar werd uiteindelijk de Secret of the Valley, net voor de Van Stappust en de Metervreter.

Komende paar weken dus een reparatie aan de brandstofpomp, controlerondje en wat gewichtbesparingsacties aan de achterkant want die grote wielen/banden zijn toch net iets zwaarder. En dan op naar het NK in Tzum op 15 september. Kiekn wat wurd.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: