Bezigheidstherapie

Ook al mis je misschien de baard en tattoos, een beetje moderne metro-man kan multi-tasken. Dat gaan wij ook proberen. Zo is de S2S volledig uit elkaar geschroefd voor inspectie en wat kleine aanpassingen én is daarnaast begonnen aan de truck. Aan het begin van volgend seizoen zal dan bekend worden of multi-tasken goed werkt of dat het vooral betekent dat er meerdere projecten gelijktijdig de mist in gaan.

Al eerder over lopen piepen; aan het eind van het wedstrijdseizoen bleek de voorkant van de trekker te licht en de achterkant te zwaar. De achterasbehuizing en tandwielen waren nog origineel en daar zit volgens ervaringsdeskundigen veel overtollig materiaal en kan gewicht bespaard worden.

IMG_3879

De tandwielen van de eindvertraging op de beide steekassen zijn serieus aan de maat en wegen bijna 50kilo per stuk. Hier hebben we wat in zitten poken met de frees en draaibeitel. Ze gaan er wat meer van glimmen, worden slapper en ook lichter. Dat is een begin. Verder zal de behuizing zelf ook wat bewerkt worden maar dat staat nog op de planning.

Het andere front is de oude Inter truck. De pompopbouw is eraf gesleuteld en vervolgens de watertank.

ISWP1733

Inmiddels is het frame kaal en wordt nagedacht over de nieuwe opbouw.

RAVU0653

Bijkomend dingetje zijn de verrichte opgravingen. In het kader van “we moeten hem ergens hebben en hij zou hier kunnen liggen”.

ALLD4635

De vondst is een prachtige krukas. Wel eentje die er iets minder verzorgd uitziet maar dat kan opgeknapt worden. Denken we. Deze krukas heeft een kortere slag dan de huidige en hiermee zou de motor kunnen voldoen aan de regels die op stapel staan voor 2020. Komt misschien nog wel een keer.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: