Hoogblokland

Zaterdag was het de beurt aan Hoogblokland. Alweer de op één na laatste competitiewedstrijd. Het bleek dat deze wedstrijdbaan ook voorzien was van een aangelijnde camera; langs een gespannen lijn liep een camera mee tijdens iedere trekpoging. De vraag was nog even of er ergens een morsige kerel in een geblindeerde bus zat om het ding te besturen om zo netjes naast iedere trekker te blijven. Het doel was duidelijk; zo hard gaan dat het ding alleen maar een beeld van een vertrekkende en uit zicht verdwijnende sleepwagen ziet. Dat bleek nog niks mee te vallen. Door de gevallen buien was de toplaag van de baan erg glad geworden en was het een kunst op zich om de grip te houden. Lang op de koppeling en met een fluwelen handschoenen gasgeven, was de te volgen tactiek.

Alleen die camera die in de nek hijgde; misschien toch iets te haastig de koppeling los? De wielen sloegen door rond de 20 mtr en kregen niet weer grip. Glijdend en slippend naar de 95 meter en toen stond alles stil. De gedachte was dat de run verprutst was en een lage score het gevolg zou zijn. Maar uiteindelijk bleek het toch een 5e plek op te leveren. Dik tevreden mee onder deze omstandigheden.

Kijk hier voor de film van de hele klasse (met dank aan team Red Dream).

Nu even een week zonder wedstrijden. Plan was nog wel om over twee weken mee te doen in Sonsbeck. Niet te geloven; naast een buitenlandse naam nu ook deelnemen aan een buitenlandse wedstrijd..

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: